Покана на национална конференция на АБЕА – Асоциация на българските енергийни агенции

В периода 27-29.11.2023 г. сдружение ЦУИР ще бъде сред организаторите на ХVII-та Национална конференция на Асоциацията на българските енергийни агенции – АБЕА.

Ще се дискутират визии и политики за осъществяване на енергийния преход, законодателни промени и развитие на въпросите за енергийната бедност и енергийните общности. Сдружение ЦУИР ще представи европейски проект Cooltorise – Лятна енергийна бедност и мерки за охлаждане през летния сезон. Ще се организират и технически работни групи по измеренията на Интегрирания национален план в областта на енергетиката и климата (ИНПЕК). Експерти ще представят и интересни инструменти за мониторинг и оценка за интелигентни и ефективни сгради.

Не на последно място е темата за прехода към чиста енергия, в която ще се покажат съществуващи пропуски на пазара и нововъзникващи добри практики, с цел придобиване на умения в това направление. Имено там, сдружение ЦУИР ще представи своя проект в областта на управлението на хранителни отпадъци, Save4Waste, а Регионална енергийна агенция – Пазарджик (РЕАП) ще представи интересен проект за еко образование в нашите средни училища, YoungEcoInspectors.

Последният ден ще бъде посветен на енергийния мениджмънт в общините и как този процес може да бъде развит и подобрен.

Програмата на събитието може да намерите тук

Очакваме Ви, но не забравяйте да се регистрирате тук: https://forms.gle/22taYqDMoBZrN95t7

Линк за онлайн проследяване на конференцията в Zoom: https://us02web.zoom.us/j/81724251036