Преодолейте жегата с CooltoRise!

Непрестанните летни горещини се превръщат в истински проблем за населението, тъй като горещините засягат не само благосъстоянието, но и здравето му.  Общността на Пещера се е обединила, за да се пребори с повишаването на температурите.

Подкрепа за възрастните хора: Хладна ръка в топъл свят!

В основата на нашите усилия, насочени към общността, е ангажиментът ни да помагаме на възрастните хора през най-горещите дни на годината. Предоставяме ценни съвети, за да им помогнем да запазят прохладата и комфорта си, а нашите отдадени доброволци (SEPAs) подават ръка, когато тя е най-необходима. Заедно създаваме система за подкрепа, която гарантира, че никой няма да посрещне горещините сам.

Подкрепа за промяна: Озеленяване на Пещера, повече дървета, повече сянка и облекчение!

Пещера помага не само на индивидуални хора – ние превръщаме нашия град в по-зелено и по-жизнено убежище за всички. Нашата общност инициира кампания за засаждане на дървета, като се фокусира върху най-запустелите квартали, където растителността е оскъдна. Това не само допринася за по-прохладна околна среда, но и подобрява красотата на нашата общност.

Безплатна вода за всички!

Вярваме, че достъпът до чиста, годна за пиене вода е основно право на всеки. В центъра на града на специално място вече се предлага безплатна вода за всички жители и посетители. Останете хидратирани и победете летните горещини с хладната и чиста вода, осигурена с любезното съдействие на грижовната общност на Пещера.

Също така сме помислили и за нашите домашни любимци!

Устойчивост отвъд проекта: Трайно наследство!

Нашата община предвижда бъдеще, в което тези инициативи ще продължат далеч след приключването на проекта. Вярваме, че ще насърчим чувството за отговорност към околната среда и грижата за общността, които да останат за бъдещите поколения. Като обединявате усилия с нас, вие не просто приемате временно решение – вие допринасяте за наследството на устойчивостта и съпричастността.